Skoči do osrednje vsebine

  • Direktorat za obrambne zadeve Ministrstva za obrambo je v četrtek, 16. maja 2024, v Grand hotelu Union organiziral in gostil mednarodno konferenco Hibridne grožnje: Izzivi in priložnosti.

  • Po katastrofalnih požarih poleti 2022 je slovenska vlada odločno ukrepala in sprejela inovativne rešitve za izboljšanje gašenja požarov iz zraka. V okviru Uprave za zaščito in reševanje (URSZR) je bila ustanovljena posebna enota za gašenje iz zraka, ki je prva v zgodovini Slovenije.

  • Slovenska vojska svoj dan praznuje 15. maja, v spomin na prve nabornike, ki so svoje usposabljanje na Igu in v Pekrah začeli 15. maja 1991. Drugo leto zapored smo dogajanje razširili in odprli za širšo javnost. Letos se je praznovanje preselilo v Maribor. Danes, na predvečer praznika, je v dvorani Tabor potekala osrednja slovesnost. Sledil je koncert Big banda Orkestra Slovenske vojske z gosti.

Novice

Dogodki

Kdaj
Kje Przemyśl, Poljska

Odkritje spominske plošče generalu Maistru

V poljskem mestu Przemyśl, v pokrajini Galicija, bomo v sodelovanju z Zvezo društev generala Maistra odkrili spominsko ploščo Rudolfu Maistru na stavbi, v kateri je deloval.

Kdaj
Kje Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23, Kamnik

Maistrova literarna transverzala

Vabimo vas na urbani pohod po stopinjah Rudolfa Maistra.

Kdaj
Kje Kamnik, Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23, Kamnik

Maistrov večer: pogovor z Borutom Maistrom

V rojstni hiši generala Rudolfa Maistra bo potekal pogovorni večer z vnukom generala Maistra, Borutom Maistrom. Pogovor bo vodila Alenka Juvan.

Kdaj
Kje Samostan Mekinje, Polčeva pot 10, Mekinje, Kamnik/Dom kulture Kamnik, Fužine 10, Kamnik

Maistrove uglasbene pesmi v zborovski izvedbi

Vsi zbori iz občine Kamnik bodo predstavili po dve ali tri uglasbene pesmi generala Maistra.